Så lät det ljuva 60-talet

I Musikteaterskolans vårshow får man allt i ett kit. Sång, teater och dans.
Hässleholm • Publicerad 4 februari 2008
Med rock´n roll blir det en resa tillbaka till tiden då skinnpajen var som störst och tjejerna bar tyllkjolar i alla sorters färger. Från vänster Per Nyberg, Linda Hultemark, Emelie Bengtsson, Victoria Hedlund och Isak Bendelin.
Med rock´n roll blir det en resa tillbaka till tiden då skinnpajen var som störst och tjejerna bar tyllkjolar i alla sorters färger. Från vänster Per Nyberg, Linda Hultemark, Emelie Bengtsson, Victoria Hedlund och Isak Bendelin.Foto: 
På scenen finns också (från vänster) Hanna Sundelius, Christa Hesselbring, Martina Olofsson och Linda Hultemark.
På scenen finns också (från vänster) Hanna Sundelius, Christa Hesselbring, Martina Olofsson och Linda Hultemark.Foto: 
Skönsjungande trio, från vänster Victoria Hedlund, Eva Örtenblad Savel och Victoria Gilstring.
Skönsjungande trio, från vänster Victoria Hedlund, Eva Örtenblad Savel och Victoria Gilstring.Foto: 
Ljuvligt 60-tal Vinnaren tar allt, är namnet på årets vårshow på Musikteaterskolan. BILDER: BOSSE NILSSON
Ljuvligt 60-tal Vinnaren tar allt, är namnet på årets vårshow på Musikteaterskolan. BILDER: BOSSE NILSSONFoto: 
Helena Jacobsson står för manus och regi.
Helena Jacobsson står för manus och regi.Foto: 

Efter en lyckad och slutsåld höstshow är det åter dags för eleverna på Musikteaterskolan i Bjärnum att inta scenen med ännu en sprakande show. Den här gången är temat musikal och det ljuva 60-talet.

Premiär blir det den 29 februari. Genom historien, som handlar om verkliga vinnare och förlorare, kommer publiken rycka med i sånger från välkända musikaler som Grease, Hairspray, Mama Mia, Jekyll and Hide med flera.

- Man får följa ett gäng ungdomar under sista året på college, lärare och föräldrar.

- Platsen är en amerikansk småstad för 50 år sedan, säger Sonny Enell från småländska Tranås. - Det är realistiskt för det visa att vara artist är ett slit. De flesta av oss har artistdrömmar. Bjärnum har ett bra rykte och själv ska söka vidare till artistutbildningarna i Göteborg.

Fyrtio elever går M1:an (musikteater 1 år) som startade 1985 och i dag är en filial till Markaryds folkhögskola. För eleverna är det inte enbart glamor. Förutom att repa in soloinsatser, koreografi och repliker, så har de också fått ta ansvar för all rekvisita, kläder, scenografi och salong.

- Strunta i allt runt omkring. Hitta och visa känsla, digga inte för då lägger ni all energi på det, uppmanar dramalärare Helena Jacobsson, som även är skolans huvudlärare och den som skrivit manus och står för regin. Det gör inte så mycket om det inte hörs så bra nu. Det var en självklarhet att jag skulle gå här säger Martina Olofsson, dotter till ankaret i Casinorevyn Mats Olofsson.

- Jag gick på showdans här som barn och min bror har också gått här.

Förutom M1:ans elever är också folkhögskolans ljud- och studiotekniklinje inblandade i förställningen, för att sköta ljud och ljus. Dessutom finns en levande orkester med föreställningens producent Per Kentner som trummis.

Jan-Tuve Truedsson

0451-830 50

jan-tuve.truedsson@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.