Annons

Silver Weibull i kris - beslut om kvarstad

HÄSSLEHOLM. Efter en begäran från SE-banken beslöt tingsrätten i Hässleholm att belägga företaget Silver Weibull AB i Hässleholm med en kvarstad på 405000 dollar, vilken motsvarar bankens fordran på bolaget. SE-banken framhöll i sin kvarstadsansökan till tingsrätten att man ville säkra sin fordran eftersom man befarade att bolagets amerikanska ägare skulle överföra medel från Hässleholmsföretaget till moderbolaget.
Hässleholm • Publicerad 31 augusti 2001

Silver Weibull AB i Hässleholm har 19 anställda och sysslar med försäljning av maskinutrustning till sockerindustrin. Bolaget anlitar till största delen legotillverkare för att framställa de produkter som säljs. Silver Weibull AB i Hässleholm beräknas i år ha en omsättning på 30 miljoner kronor. Silver Weibull AB ägs sedan 1996 av det amerikanska bolaget Gencor Industry Inc. – Det är moderbolagets problem som också påverkar oss, säger Silver Weibulls VD Tommy Ekman. Moderbolaget Gencor Industry Inc är föremål för företagsrekonstruktion i USA. I tingsrättens kvarstadsbeslut sägs att SE-Banken visat sannolika skäl för sin fordran. För tiden till dess domen vunnit laga kraft eller till dess tingsrätten beslutar om något annat så ska beslutet om kvarstad vara fast. Kvarstaden omfattar de belopp som omfattas av bankens fordran. ewe.nilsson @kristianstadsbladet.se

Av Ewe Nilsson 0451-830 50
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons