Skatteverket kritiseras

Hässleholm • Publicerad 22 maj 2007

Kryszof Johansson, som driver Senior Technics AB i Hässleholm, fick en förseningsavgift på 1000 kronor för att en kvartals- blankett kom in till Skatteverket för sent. Verket får nu kritik från Mårten Hyltner, företagarombudsman vid Den Nya Välfärden.

Företagarombudsmannen verkar på initiativ av Stiftelsen Den Nya Välfärden, för ett bättre företagarklimat. Han kritiserar nu Skatteverket för att inte angivit det datum blanketten skulle lämnats in för att undvika avgiften.

– Svenska myndigheter kräver varje år in 90 miljoner blanketter från företagarna. Det är därmed givetvis viktigt att myndigheterna, som förvaltningslagen kräver, informerar tydligt. Skatteverket var allt annat än tydligt i detta fall och därmed är Kryszof Johanssons förseningsavgift orimlig, säger Mårten Hyltner.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.