Annons

Skillda åsikter på Ljungdala

Hässleholm • Publicerad 16 september 2003

På Ljungdalaområdet bor det nästa 7000 invånare, men det är stora åsiktsskillnaderna mellan invånarna. Detta framgick inte minst under söndagens röstning om ja eller nej till euron.

Valdistrikt 12 som består av villaområdena vid Belevägen och Sagovägarna på Ljungdala där röstade 81,5 av de röstberättigade i söndagens val. Men det var inte valdeltagandet som var det ovanliga utan att ja-rösterna översteg nejrösterna i distriktet. 581 rösta ja och 578 röstade nej. Detta var det enda distriktet i Hässleholms kommun där ja fick flest röster. Detta ska då ses mot bakgrunden att ja bara fick 35,9 procent i hela kommunen medan nej fick 61,9 procent.

Annons

I Ljungdaladistriktet intill som betecknas Hässleholm 11 är det helt andra siffror. I detta distriktet finns det en mängd invånare som bor i flerfamiljshus, det finns också många invandrare i området.

I distrikt 11 var valdeltagandet endast 64,9 procent, vilket var lägst i hela kommunen. Inställningen till euron var också en helt annan.

280 personer i distrikt 11 röstade ja, medan 390 röstade nej.

Av valresultatet i Hässleholm kan även utläsas att i centralorten Hässleholm var mer benägna att rösta ja än invånarna i kranskommunerna.

I första valkretsen som består av Hässleholm, Stoby och Hästveda rösta 39,2 procent ja och 58,5 procent nej.

I andra valkretsen som består av övriga kommundelar var det bara 32,8 som röstade ja m edan 65,1 röstade nej vid söndagens val.

Ewe Nilsson

HÄSSLEHOLM
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons