Skyddande änglar fick sitt pris

Hässleholm • Publicerad 3 maj 2005
Jättetrevligt att få utmärkelsen men vi handlade bara instinktivt. Det säger Janeth Nilsson–som var och hälsade på i skolan den dagen–och Eleonor Örn, och kramar om eleven Ellen Ranebo som de räddade.BILD: PETER ÅKLUNDH
Jättetrevligt att få utmärkelsen men vi handlade bara instinktivt. Det säger Janeth Nilsson–som var och hälsade på i skolan den dagen–och Eleonor Örn, och kramar om eleven Ellen Ranebo som de räddade.BILD: PETER ÅKLUNDHFoto: 

Månadens skyddsänglar finns på Röinge skola. I går fick Janeth Nilsson och Eleonor Örn, förälder respektive lärare ta emot utmärkelsen.

– Det var ett kritiskt läge och de räddade livet på Ellen Ranebo, sade Staffan Ekengren på webbportalen Skyddsnätet, som räddningsverket, myndigheter och organisationer står bakom, och som delar ut utmärkelsen.

Det var i slutet av mars som Ellen Ranebo satt på en gunga på skolan, där kedjan brast och hon föll till marken, blev medvetslös och samtidigt satte en äppelbit i halsen.

– I dag är hon helt återställd och utan men. Vi är otroligt tacksamma kommenterar föräldrarna Ingela och Magnus Ranebo, medan dottern blygt svarar på andra mediers frågor.

Jan-Tuve Truedsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.