Snedvriden konkurrens hot mot åkerinäringen

HÄSSLEHOLM. – Regeringen måste snarast ta ett helhetsgrepp om åkeribranschen och reda ut åkeriernas konkurrenssituation, detta sa riksdagsledamoten Kenneth Lantz när han på måndagen besökte tre olika transportföretag i Hässleholm.
Hässleholm • Publicerad 13 november 2001

Kenneth Lantz som är ordinarie ledamot i skatteutskottet kommer att föra fram kristdemokraternas krav på en sänkning av dieselskatten med 25 öre. Detta skulle vara en liten hjälp till den svenska åkerinäringen. Svenska åkare har uppåt 25 procent högre kostnader än danska åkare och upp till 40 procent högre kostnader än polska åkare. – Det är också underligt att utländska åkare kan kringgå svenska avgifter genom att välja rutter som är mindre lämpliga för tung trafik. Polisen måste få ökade resurser att kontrollera tunga fordon. Idag har vi fler oseriösa åkare än någonsin. Trafikåklagare med rätt kompetens att arbeta med trafikfrågor är viktiga personer för att öka säkerheten i trafiken, sa Kenneth Lantz vid sitt besök på företagen Transportledet, Bilfrakt och Lille Mats transport i Hässleholm under måndagseftermiddagen. ewe.nilsson @kristianstadsbladet.se

Av Ewe Nilsson 0451-830 50
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.