Städpatruller tillbaka i Hässleholms centrum

Hässleholm • Publicerad 27 maj 2003
Maria Lindh t v och Ann-Kristine Nordström samlade ihop säckvis med skräp från Nytorget i Hässleholm.
Maria Lindh t v och Ann-Kristine Nordström samlade ihop säckvis med skräp från Nytorget i Hässleholm.Foto: 

Städpatrullerna och sopmaskinerna var efterlängtade i Hässleholms centrum. För efter 14-dagars strejk var det väldigt skräpigt i Hässleholms centrala delar. På Österås idrottsplats fanns det också märkbara tecken på att gräsplanerna inte fått sin normala skötsel.

– Gräset är närmare två decimeter högt så det innebär att vi får klippa i omgångar. Först på en högre höjd och sedan på lägre nivå. Det tar väl en vecka innan vi får riktig trim på gräsplanerna, säger Arne Jönsson som klippte det höga gräset på Österås.

– Vi gödslade innan strejken och sedan har det kommit mycket regn som gjort att gräset vuxit mycket kraftigt. Men det behöver inte vara negativt, för planerna har fått vila under 14 dagar och de blir nu mycket täta och fina, säger Arne Jönsson.

Det var en ovanlig syn på Österås annars så gröna och huvudarena. Nu efter 14 dagars strejk lyste arenan mer gul av maskrosor än av grönt gräs.

På Nytorget kämpade Maria Lindh och Ann-Kristine Nordström från Tekniska kontoret att samla in allt skräp och alla tomburkar som slarviga Hässleholmare slängt ifrån sig under de städfria strejkveckorna.

På skolorna och daghemmen återgick verksamheten till det normala igen. Tekniska kontoret hade prioriterat städningen av skolornas toaletter eftersom det var där som de sanitära olägenheterna var störst.

Ewe Nilsson

HÄSSLEHOLM
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.