Studenter får värdefullt stöd

För att främja innovativt tänkande bland studenterna vid högskolan och KY-utbildningarna bildade kommunerna i nordöstra Skåne Futurum Creative Center hösten 2001. Verksamheten som varit igång i drygt ett års tid fick på tisdagen ett välkommet ekonomiskt tillskott av Sparbanksstiftelsen i Skåne.
Hässleholm • Publicerad 14 januari 2003
Verksamhetsledarna Jessica Johannesson och Fredrik Nilsson, till vänster på bilden, får här mottaga checken av bankchefen Lars Rune Svensson och bankens ordförande Anders Paulsson, under överinseende av verksamhetsledaren vid Norra Station i Hässleholm Karina Malmberg.WILLY ALM
Verksamhetsledarna Jessica Johannesson och Fredrik Nilsson, till vänster på bilden, får här mottaga checken av bankchefen Lars Rune Svensson och bankens ordförande Anders Paulsson, under överinseende av verksamhetsledaren vid Norra Station i Hässleholm Karina Malmberg.WILLY ALMFoto: 

Föreningssparbankens ordförande Anders Paulsson och bankchefen i Hässleholm Lars Rune Svensson överlämnade på tisdagen en check på 300000 kronor till Futurum Creativ Centers verksamhetsledare Jessica Johannesson och Fredrik Nilsson. Verksamhetsbidraget som nu delades ut avser åren 2003 och 2004. Futurum Creative Center har som mål att inspirera, stimulera och stödja studenterna vid Högskolan i Kristianstad och Hässleholm samt de studerande vid de kvalificerade yrkesutbildningarna i regionen, till ökat entreprenörskap och innovativt tänkande. Man ska hjälpa studenterna att göra verklighet av sina idéer, genom exempelvis starta egna företag, eller att hjälpa studenterna olika företagskontakter. Futurum Creativ Center har en årlig budget på cirka en miljon kronor, därför är det ett värdefullt stöd när verksamheten nu får ett tillskott på 300000 kronor under de kommande två verksamhetsåren. – Det här innebär att vi kanske kan anlita ytterligare personer som kan hjälpa oss att nå ut med informationen till studenterna, sa verksamhetsledaren Fredrik Nilsson. – Vi hjälper studenterna med kontakterna med företagen i regionen. Det kan handla om praktikplats, examensarbete eller sommarjobb. Målet med Futurum Creative Centers verksamhet är att långsiktigt bidra till att fler studenter väljer att stanna kvar i regionen efter avslutade studier, berättade Jessica Johannesson. Bankens styrelseordförande, Anders Paulsson, gav inga löften, men han höll det inte för uteslutet att det kan blir mer bidrag till Futurum Creativ Center i framtiden från Sparbanksstiftelsen, som har som mål att stödja denna typ av verksamhet i Skåne. Ewe Nilsson 0451-830 50 ewe.nilsson@kristianstadsbladet.se

HÄSSLEHOLM
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.