Succé för linje 4

”Fyran” som är den nya stadsbusslinjen i Hässleholm, till Läreda industriområde, blev en succé. 40 procent av resorna påbörjas vid Bergendahls.
Hässleholm • Publicerad 12 januari 2012
16.03 och linje 4 avgår från hållplatsen på Lamellvägen. Sex turer i vardera riktning körs både på morgonen och på eftermiddagen.
16.03 och linje 4 avgår från hållplatsen på Lamellvägen. Sex turer i vardera riktning körs både på morgonen och på eftermiddagen.Foto: 
Ny tur. ”Det kan inte bli bättre. Jag har åkt varje dag sedan jag började på Bergendahls mediaavdelning i måndags. Tiderna passar när jag ska vidare med 555 till Önnestad. I morse var vi fyra–fem som åkte ut med åttabussen”, berättar Inger Sundström. Foto: Peter Åklundh
Ny tur. ”Det kan inte bli bättre. Jag har åkt varje dag sedan jag började på Bergendahls mediaavdelning i måndags. Tiderna passar när jag ska vidare med 555 till Önnestad. I morse var vi fyra–fem som åkte ut med åttabussen”, berättar Inger Sundström. Foto: Peter ÅklundhFoto: Peter Åklundh

Linjen kom igång vid tidtabellsskiftet i december. Den går vardagar måndag till och med fredagar och första dagen var den 12 december. Det är Hässleholms kommun som köpt till trafiken under ett år, därefter ska försöket utvärderas.

– 445 resor gjordes på linjen under resten av december. Eftersom det är en del kläm- och helgdagar i månaden ska det blir intressant att se nu när det blir vanliga veckor igen och verksamheterna kommer igång på allvar efter juluppehållet, säger Ulf Svensson som är trafikutvecklare på Skånetrafiken.

Han är förväntansfull.

Började från noll

– Eftersom vi började från noll kan man inte säga annat än att det blivit en succé. Intressant i sammanhanget är att 40 procent av resorna påbörjades vid ändhållplatsen på Lamellvägen längst ut på Industriområdet. Det vill säga utanför Bergendahls.

En viktig och stor arbetsplats på Läreda är just Bergendahlsgruppen. Det finns fler företag och det har funnits ett starkt önskemål bland dessa om en busslinje inte bara för de som jobbar där, utan också för kunder och leverantörer.

– Därför hade vi indikationer på och trodde att det fanns en potentiell kundkrets som skulle valt buss, om det fanns. Jag åkte med på en av turerna och då var där vad jag uppfattade en ny kund som löst periodkortet, åkt från Lund och steg på bussen vid Centralen, berättar Ulf Svensson.

– Det tar också en tid innan kunderna upptäckt att det finns nya resmöjligheter. Hur många andra som också upptäckt turen och åker till mellanhållplatserna har jag ingen uppgift på, men chauffören berättade att i tisdags på första skoldagen var det flera med till Linné- och Jacobsskolan.

Betydande förbättring

Det är i alla fall en betydande förbättring för de som jobbar på Läreda, och vill eller måste ta bussen. Nu är det avgångar en gång i halvtimmen på morgon och eftermiddagen. Tidigare fanns bara linje 1 men då kom man till utkanten och fick ändå gå cirka två kilometer, om tiderna inte passade med de enstaka regionbussar som kör där.

En succé

Jimmy Olsson som körde turen på onsdagsmorgonen menar att linjen blivit succé, och att det blir allt fler som åker.

– Ut till Läreda har vi flest resande 06.50 och 07.20, och 07.20 var det tolv som steg av vid Bergendahls. På eftermiddagen åker de flesta tillbaka med bussen 16.03.

– Det är oerhört positivt för vår personal och för miljön att kommunen tagit det här initiativet, kommenterar Bergendahls informationschef Mikael Lagervall.

– Vi informerar personalen på olika sätt att bussen finns. Själv har jag också upptäckt att det går att åka kollektivt hit ut, i stället för att ta bilen.

Rebecka Sjöberg
Jan-Tuve Truedsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.