Annons

Telefonbedrägeri på Hästveda skola

HÄSSLEHOLM. Polisen i Hässleholm utreder ett annorlunda telefonbedrägeri på skolan i Hästveda. Någon eller några har laddat sina betalkort genom att ringa från skolans telefon till den egna mobiltelefonen.
Hässleholm • Publicerad 20 mars 2001

Genom att det finns ett bonussystem som innebär att mottagaren av telefonsamtal får en favör i form av att betalkortet laddas i förhållande till mängden mottagna telefonsamtal, så har personer gått förbi spärren i skolans växel ringt till mobiltelefoner för mellan 25000 och 30000 kronor.

Eftersom samtalen gått till mobiltelefoner med betalkort är det vissa svårigheter att spåra bedragaren eller bedragarna. –Gärningsmännen har haft kunskap om hur de skulle gå förbi skolans telefonväxel som är spärrad för utgående telefonsamtal som inte är lokala. Sedan har man ringt upp en mobiltelefon med betalkort och låtit luren ligga. På så sätt har det blivit långa telefonsamtal som gett mycket bonus i form av att det egna betalkortet har laddats, säger Tommy Börjesson vid kriminalpolisen i Kristianstad.

Annons

Det var i slutet av förra veckan som bedrägerierna på skolan upptäcktes och i fredags inledde kriminalpolisen i Hässleholm en utredning, för att försöka få tag i de skyldiga.

ewe.nilsson@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons