Annons

Telefonsamtal intressanta

HÄSSLEHOLM. Länskriminalen som håller på med rånmordutredning, där 83-årige Sture Axelsson hittades död i sin lägenhet i Hässleholm den 6 december, har funnit en hel del telefonsamtal som ringts till Axelssons lägenhet.
Hässleholm • Publicerad 30 januari 2001

–Vi håller på att kontrollera samtalen, men har ännu inte fått in alla uppgifterna från de olika telefonoperatörerna.

–Vi hoppas vara klar med kartläggningen om drygt en vecka, säger länskriminalens spaningsledare Tony Pallon.

Annons

Polisen har redan fått fram att det ringts samtal till Axelssons telefon, som normalt inte skulle ha ringts, eftersom samtalen inte kommer från Axelssons normala bekantskapskrets. Redan i utredningens inledningsskede framkom att personer uppsökt Axelsson och tiggt pengar av honom.

Det var på onsdagsmorgonen den 6 december, som 83-årige Sture Axelsson hittades bakbunden och död i sin lägenhet, av hemtjänstpersonalen som kom till hans lägenhet för att ge honom vård.

I ett tidigt skede framgick det klart att 83-åringen utsatts för ett brott. Hans lägenhet var ordentligt genomsökt.

Vid den rättsmedicinska undersökningen dagen efter framkom att 83-åringen inte avlidit till följd av fysiskt våld. Sannolikt hade han avlidit av den chock han drabbades av när han överfölls och bakbands av gärningsmännen.

Polisens tekniker har säkrat en del spår i 83-åringens lägenhet som bedöms som mycket intressanta för den fortsatta utredningen. Strax före jul anhölls en 21-årig man från Hässleholm, misstänkt för rånmordet, men 21-åringen släpptes efter ett dygn. Anledningen till att 21-åringen anhölls var att han lämnat motstridiga uppgifter vid tidigare förhör.

–Den 21-årige mannen som tidigare var anhållen, är numera avförd från utredningen, säger spaningsledaren Tony Pallon.

ewe.nilsson

@kristianstadsbladet.se

Av Ewe Nilsson 0451-830 50
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons