Tre dömdes till villkorligt efter hälerihärva

De tre män som köpt stora mängder stöldgods i form av kycklingfiléer och kläder dömdes i Hässleholms tingsrätt för häleri.
Hässleholm • Publicerad 29 april 2009

För 27-åringen från Helsingborg och 24-åringen från Hässleholm blev det villkorlig dom med samhällstjänst på 40 respektive 120 timmar. 40-åringen dömdes till skyddstillsyn och 80 timmars samhällstjänst. 24-åringen och 40-åringen dömdes även för stöld från en sportaffär och en klädbutik.

Straffet blev mildare än vad kammaråklagare Per Carlsson yrkade på under rättegången. Han ville att de skulle få fängelsestraff på vardera ett år samt att två av dem skulle utvisas ur landet.

Hälerihärvan uppdagades när nära 50 kilogram kycklingfiléer hittades i en av männens frys. De kom från ett inbrott i en lastbilstrailer i Alingsås i mitten av mars. En stor mängd kläder och smink till ett värde av 250 000 kronor hittades i en skåpbil i Hässleholm. Kläderna låg ouppackade i plastpåsar med prislapparna kvar. Tingsrätten menar att det inte finns någon annan förklaring än att även detta var stöldgods.

Johannes Lindén
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.