Annons

Tv gör dokumentär om Hedbergshuset

HÄSSLEHOLM. Någon gång i höst kommer SVT att visa en timmeslång dokumentärfilm, som till stora delar är inspelad i Vinslöv. Det är producenterna Jenny Bergman och Malin Skjöld samt filmaren Mårten Nilsson som under ett års tid följt olika händelser i Hedbergshuset i Vinslöv, samt olika aktiviteter som har anknytning till Vinslövs eget kulturhus.
Hässleholm • Publicerad 16 april 2001
Vinslövs konstförenings ordförande K G Friees filmas av Mårten Nilsson medan producenterna Jenny Bergman och Malin Skjöld följer inspelningen. Bild: TOMMY SVENSSON
Vinslövs konstförenings ordförande K G Friees filmas av Mårten Nilsson medan producenterna Jenny Bergman och Malin Skjöld följer inspelningen. Bild: TOMMY SVENSSONFoto: 

Namnet på filmen är ännu inte klart, men det kommer tids nog tills vi ska lämna ifrån oss filmen i sommar säger Jenny och Malin.

Malin Skjöld har tidigare bott i Vinslöv, men är sedan flera år tillbaka bosatt i Stockholm, där hon tillsammans med medproducenten Jenny Bergman jobbat mycket med radiodokumentärer åt Sveriges Radios olika kanaler. Under närmare ett år har Jenny och Malin jobbat med dokumentären som kretsar kring Hedbergshuset i Vinslöv.

Annons

–Vi tyckte att det är en spännande blandning där konst och bangolf kan samsas i samma byggnad.

–Därför har vi filmat olika händelser som inträffat i Hedbergshuset under senaste året, men vi har också gjort inspelningar på andra platser. Bland annat har vi följt bangolfspelaren Kjell Fredriksson från Örkelljunga och personer i Vinslöv, säger Jenny Bergman.

Under påskhelgen fanns TV-teamet på plats för att filma vernissagen på Vinslövs konstförenings stora påskutställning.

Dokumentärfilmen som ska spegla den märkliga kombinationen mellan bangolf och konst blir en timma lång och sänds någon gång i höst i SVT. Det är ännu inte klart i vilken kanal som filmen ska sändas.

ewe.nilsson

@kristianstadsbladet.se

Av Ewe Nilsson 0451-830 50
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons