Annons

Två 77-åriga damer åtalas för misshandel

Hässleholm • Publicerad 19 september 2003

Det kan gå hett till på boulebanan. Detta framgår inte minst av den stämningsansökan som kammaråklagare Christer Almfeldt lämnade in till tingsrätten i Hässleholm, där han åtalar två 77-åriga damer för misshandel.

Den ena damen åtalas för att hon utdelat ett knytnävs-slag i ansiktet på en man och den andra kvinnan angrep en kvinnlig pensionär genom att bryta upp ring- och lillfingret mot handleden på henne för att med våld ta en boulering från henne.

Annons

Händelsen utspelades den 2 juni i år på en boulebana i nordöstra Skåne. Boulverksamheten började 1995 genom att ett fåtal pensionärer började spela tillsammans på den aktuella banan. Sedan dess har deltagarantalet ständigt stigit.

Bråket började 1998 när en av de åtalade kvinnorna som ansåg sig som den självskrivna ledaren bestämde att bouleverksamheten endast skulle vara till för pensionärer. Den grupp som startat boulen ansåg att verksamheten skulle vara till för alla åldrar.

När de båda åtalade 77-åriga kvinnorna kom till boulebanan den 2 juni i år upptäckte de personer som enligt deras åsikt inte hade rätt att använda banan.

En man som gick och räfsade boulebanan fick ett knytnävsslag av den ena kvinnan och en kvinna som bar på en boulering blev också antastad av den andra åtalade kvinnan som måttade sparkar mot henne och med kraftigt våld vred bouleringen ur hennes händer.

De 77-åriga kvinnorna ställs nu till svars för ringa misshandel.

Ewe Nilsson

HÄSSLEHOLM
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons