Annons

Två män begärdes häktade för köttstöld

HÄSSLEHOLM. Kammaråklagare Christofer Ramkvist lämnade på tisdagen in en häktningsframställan till tingsrätten i Hässleholm, där han begär två män 37 och 39 år häktade för den uppmärksammade köttstölden på Maxi i Hässleholm på måndagskvällen.
Hässleholm • Publicerad 7 mars 2001

Av Ewe Nilsson

0451-830 50

Annons

Männen sprang ut ur varuhuset med oxfile till ett värde av cirka 1500 kronor.

Den äldre av de anhållna männen misshandlade också en butiksanställd som försökte stoppa honom.

37-åringen begärs häktad för stöld medan den andre begärs häktad för misshandel och två fall av stölder dels den 5 mars, men också den 24 februari.

Via varuhusets övervakningskameror han polisen kunnat fastställa att den 39-årige mannen den 24 februari körde ut köttvaror från varuhuset till ett värde av cirka 2500 kronor.

De båda männen som är väl kända av polisen sedan tidigare har tydligen satt i system att stjäla dyra köttvaror typ oxfilé, som de sedan på olika sätt har kunnat avyttra.

Den 37 årige mannen står under åtal för andra brott och skulle inställt sig till en huvudförhandling inför tingsrätten i Hässleholm i förra veckan, men 37-åringen uteblev.

Den 39-årige mannen åtalades för stöld, snatteri, biltillgrepp och olovliga körningar i förra veckan och på fredagen ska tingsrätten meddela dom i detta målet.]

ewe.nilsson

@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons