Tvist om hundköp slutade med barnarov

Hässleholm • Publicerad 13 maj 2005

En 22-årig hässleholmare åtalades på torsdagen i Helsingborg misstänkt för att ha rövat bort en fyraårig pojke som hämnd för en ouppklarad hundaffär.

Den bortförda pojkens mamma hade tidigare sålt en hund till mannens släktingar men hunden hade lämnats tillbaka. En söndagsförmiddag i slutet av förra månaden dök 22-åringen oanmäld upp på kvinnans gård i Skånes Fagerhult och krävde en ny hund eller pengar tillbaka.

När kvinnan avfärdade honom och sade att saken fick lösas på annat sätt, hotade han henne och hennes familj och lät förstå att "den svåra vägen" skulle gälla om hon inte tillmötesgick hans krav före klockan 18 samma dag.

Strax efter det att 22-åringen hade avlägsnat sig började kvinnan sakna sin fyraårige son som varit ute och lekt. Denne hade, visade det sig enligt åtalet, lockats in i mannens bil som åkt i väg. Någon timme efter det att mamman larmade polisen hittades pojken ensam och oskadd traskande på en gata i Hässleholm tre mil från bostaden.

Misstankarna föll omedelbart på 22-åringen som greps och anhölls samma kväll. Han häktades senare misstänkt för olaga hot och människorov vilket också blev brottsrubriceringarna. (TT)

Helsingborg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.