Ung trio anhölls för rån

Pressbyrån inne på Hässleholms station rånades sent på söndagskvällen. En knapp timme senare grep polisen tre personer – två unga män och en flicka – misstänkta för brottet.
Hässleholm • Publicerad 11 februari 2013

Det är strax innan butiken ska stänga, några minuter före 22, som de tre rånarna slår till. De hotar personalen och stjäl pengar ur kassaapparaten. Polis kallas till platsen och tar upp jakten på rånarna.

En knapp timme senare grips de tre misstänkta – två män, 25 respektive 19, samt en 17-årig flicka – i centrala Hässleholm.

– De är inte hemmahörande i trakten utan kommer norrifrån, säger Christer Nilsson, inre befäl på polisen i nordöstra Skåne.

Trion förs efter gripandet till polishuset i Kristianstad för förhör. Därefter beslutar åklagaren att anhålla alla tre.

– Det är ovanligt att man blir anhållen när man är 17 år. Men rån är ett allvarligt brott och vi behöver göra nya förhör, bland annat med vittnen. Då måste vi kunna kolla nya uppgifter med de misstänkta, säger Christer Nilsson.

Ingen person uppges ha kommit till fysisk skada i samband med rånet.

Under måndagen arbetade polisen med att samla in fler vittnesmål och film från övervakningskameror. Man ville inte gå ut med mer detaljer kring hur själva rånet har gått till.

Mikael Hallqvist
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.