Upptäckarglädje i Linnés fotspår

En två timmar lång vandring, med syfte att stimulera upptäckarglädje i Linnés anda. Så beskriver kommunekolog Pernilla Olsson söndagens vandring i Hovdala.
Hässleholm • Publicerad 13 maj 2007
Vandrarna på väg att upptäcka Hovsdala i Linnés anda. BILD: RONNIE SMITH
Vandrarna på väg att upptäcka Hovsdala i Linnés anda. BILD: RONNIE SMITHFoto: 

– Jag inriktar mig för dagen speciellt på vattenlivet i trakten. Jag hoppas ni är beredda på att gå en bit, säger Pernilla Olsson till sällskapet som samlats på Hovdalas slottsparkering.

– Javisst är vi det, svarar gänget unisont.

Camilla Richert är entusiastisk till vandringen. – Jag bär mellanstadielärare och ser detta som en perfekt chans till fortbildning. Jag hoppas lära mig mer om våtmarker och vattenväxter, säger hon.

Barbro Erlandsson har med sig sin pigga hund Skipper.

– Han är egentligen en båthund, men nu hoppas jag att hon ska hitta lite örter. Bli en örthund alltså, säger hon. Någon som också tagit med sig hunden är Anita och Bertil Bergwall.

– Han heter Aias, efter Akilles följeslagare under det trojanska kriget. Och Aias är vår följeslagare, säger Anita Bergwall.

Anita och hennes make säger sig ha anslutit till vandringen lite på chans.

– Men, ett och annat tror jag att jag kommer att lära mig, säger Anita Bergwall.

Magnus Mosén

044-18 55 00

magnus.mosen@kristianstadsbladet.se

c Läs mer

Fler artiklar om Linné-året på www.kristianstadsbladet.se/linné2007.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.