Uteliggare "ett problem" för kulturhuset

Uteliggare och bostadslösa i Hässleholm har i vinter etablerat sig i kulturhuset och använder det som värmestuga. "Det har varit ett accelererande problem", säger Lasse Härstedt som är tillförordnad kulturchef.
Hässleholm • Publicerad 27 januari 2011

– Sedan Resecentrum gjordes om kom de hit. Det är på de fria ytorna i entréplan som de håller till. Det är en offentlig plats och där gäller samma regler som på torget.

– Dit är det öppet stor del av dygnet, utom på natten då bio och restaurang har stängt. Vi har inga problem i biblioteket, utställningshallen eller i foajén utanför salongerna.

Det är många som hört av sig till kulturförvaltningen. Både muntligen, via e-post eller insändare och klagat. Att det inte längre är trevligt att gå in i kulturhuset, att det blivit sunkigt, skriks och luktar sprit och urin.

– Vi jobbar på det men det är inget lätt problem att lösa, framhåller Lasse Härstedt. Därför tog vi upp det som ett ärende på torsdagens möte i kulturnämnden.

Jan-Tuve Truedsson 044-18 55 80
Jan-Tuve Truedsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.