Annons

Utökat för Pompeji

Publiksuccén för Pompejiutställningen gör att arrangörerna beslutat utöka öppettiderna sista helgen 17–18 januari. Allt för att möta det stora intresset för den världsunika utställningen som premiärvisades i Hässleholm Kulturhus.
Hässleholm • Publicerad 13 januari 2009

Omkring 45 000 besökare kommer att ha sett utställningen när den stänger nu på söndag. För att kunna ta emot alla blir det förlängda öppettider båda kvällar till klockan 20, berättar Hanna Gardell som är kommunens informationschef. Dessutom blir det en extrainsatt guidning båda dagarna, som kan förbokas.

- Pompeji till bords är en extraordinär utställning med nära 200 originalföremål från Pompeji i Italien på temat mat och dryck. Av allt att döma kommer utställningen efter premiären i Hässleholm nu att visas på ett antal platser i Europa under ett par år. Närmast på tur blir sannolikt Merida i Spanien i maj.

Jan-Tuve Truedsson 044-18 55 80
Jan-Tuve Truedsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons