Utveckling och tillväxt på temadag

Den 18 mars anordnar Hässleholms kommun en seminariedag med temat Tillväxt & Utveckling i Hässleholms centrum.
Hässleholm • Publicerad 27 februari 2008

- Tillväxtdagen är ett sätt att försöka förnya politikens arbetssätt, att hitta nya infallsvinkar och idéer som kan förbättra vårt arbete för att få ett intressantare och mer spännande Hässleholm, säger kommunfullmäktiges ordförande Douglas Roth.

Det är kommunens utvecklingsansvariga, Bjarne Öhrling, som planerat seminariedagen dit kommunfullmäktiges ledamöter samt nämnderna och styrelsernas presidier är inbjuda. Men till denna inspirationsdag kommer även särskilda personer i kommunen med intresse för centrumutvecklingen att finnas på plats.

För att få en vidgad syn i utvecklingsarbetet har man också till detta seminarium engagerat några framstående föreläsare.

Roland Lexén, som är chef för Arena för tillväxt, är nationalekonom och har lång erfarenhet av tillväxt- och utvecklingsfrågor från olika delar av lanet. Sia Kriknaes, arkitekt och forskare som är verksam vid Gehl Architecs, ska föreläsa om hur man utvecklar goda stadsrum för mer liv.

Steffen Gulmann som är professor vid Copenhagen Business School, ska utveckla tankar kring hur Hässleholm kan utvecklas och marknadsföras.

Vidare medverkar arkitekten, professorn vid SLU och chefen för Movium, Ole Reiter. Han ska tala om stadsrum, mötesplatser och arenor som stimulerar social och ekonomiska utveckling.

- Alla föreläsarna ska göra besök i Hässleholm innan seminariet för att få en bild av vilka förändringar som kan göras för att skapa ett attraktiva mötesplatser i Hässleholm, säger Bjarne Öhrling - Hässleholm har utvecklats från att tidigare ha varit en typisk militärstad till ett centrum i regionen. Det är viktigt för oss att se hur vi kan skapa en attraktiv stad för folk att bo i. Det är viktigt att vi får idéer och impulser hur denna utveckling kan genomföras, sa kommunalrådet Bo-Anders Thornberg, samtidigt som han hoppas få fram många goda idéer vid seminariedagen på Norra Station den 18 mars.

Ewe Nilsson

0451-830 50

ewe.nilsson@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.