Vad är det du ställer ut?

"Det är lite blandat. Jag är ju surrealist av lightvarianten. Jag försöker ha lite mer i mina bilder än vad som synes. Bland annat har jag med en tavla som ser ut som en björkskog, men vid en närmare anblick är stammarna sammansatta av plåtrör och den heter just Falsk skog. Jag försöker överföra känslor och uttryck i bild. Men ibland blir jag lite för eftertänksam."
Hässleholm • Publicerad 20 april 2009
Nils-Åke Sjösten, ställer fram till den 17 maj ut i Ateljé Götesdotters lokaler i Bjärnum.
Nils-Åke Sjösten, ställer fram till den 17 maj ut i Ateljé Götesdotters lokaler i Bjärnum.Foto: 

Hur många verk ställer du ut?

– 15 stycken i olja. Den äldsta är tre år gammal, så det är nytt material. Jag ställde ut på Grand Hotell i Kristianstad på konstrundan, då sålde jag två tavlor som skulle varit med här. Sen skulle jag haft tre-fyra till som inte hann bli klara.

Hur länge har du hållit på med ditt konstnärskap?

– Jag började i tonåren och gick privat hos Frans Lundberg i Kristianstad. Sedan för sju år sedan började jag att satsa igen på allvar.

Varför drogs du tillbaka?

– Behovet av att uttrycka mig kom tillbaka. Det blev väldigt kraftigt då. I mellantiden hade jag en akademisk karriär som glesbygdsutvecklare i Norrland, men tröttnade på det.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.