Annons

Välljud för framtiden

Sång, musik och ett bra instrument är viktigt för gudstjänstlivet.
Hässleholm • Publicerad 24 september 2003
Sångarglädje över den nya flygeln i Missionskyrkan. Anna Hansson ackompanjerar.BILDER: PER ROSENQVIST
Sångarglädje över den nya flygeln i Missionskyrkan. Anna Hansson ackompanjerar.BILDER: PER ROSENQVISTFoto: 
Lille Alexander, två veckor, sover gott och lugnt när mamma Gunilla Dahlberg övar tillsammans med de andra körsångarna.
Lille Alexander, två veckor, sover gott och lugnt när mamma Gunilla Dahlberg övar tillsammans med de andra körsångarna.Foto: 
Mats Gunnarsson (närmast) och musikprojektkommittén hade ansvaret för flygelinköpet.
Mats Gunnarsson (närmast) och musikprojektkommittén hade ansvaret för flygelinköpet.Foto: 

På måndagskvällen samlades Vinslövs missionskyrkas körsångare till en av många repetitioner inför lördagens invigningskonsert. I centrum står då församlingens nyinköpta konsertflygel.

– Den gamla var uttjänt och inta alls bra att sjunga till. Det var riktigt pinsamt att bjuda in någon till att spela och man såg hur folk satt och vred på sig i bänkarna, berättar Mats Gunnarsson som är sammankallande i församlingens musikprojektkommittén som också stod bakom den uppmärksammade påskmusikalen.

Annons

– Nu har församlingen köpt in en ny Yamaha-flygel för 150000 kronor. Vi har fått in nästan hälften från medlemmarna i löftesoffer och olika insamlingar. Man det blir också insamling under konserten och förhoppningsvis även lite pengar över på den måltid vi erbjuder efteråt på lördagskvällen. – Nu låter det riktigt bra, kommenterar Mats Gunnarsson som övade med vuxenkören. Det kommer att bli blandade åldrar och musikstilar i programmet på lördag. Klassiskt, körsång, blues och jazz.

– När det blågula bandet är klippt blir det Tommy Andersson, musiklärare i Hässleholm som inleder med ett musikstycke av Chopin. Barn- och vuxenkörerna kommer också att ha komp på bas, trummor, gitarr samt fiol. Det är 30 år sedan församlingen köpte sin förra flygel men nu höll den inte längre måttet, påpekar Mats Gunnarsson. Det är en långsiktig investering.

– Ett bra instrument betyder mycket för sång- och musiklivet i församlingen. Dessutom är det speciellt roligt nu när vi har en livaktig barnkör på 35 medlemmar. En uppväxande kör som det är viktigt att peppa och backa upp.

– Kommer dessutom alla barnens föräldrar på lördag, så det blir välfyllt i kyrkan på konserten.

Jan-Tuve Truedsson

0451-830 50

jan-tuve.truedsson@kristianstadsbladet.se

VINSLÖV
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons