Vänskap sätts på prov

För fem år sedan var det dags att sätta upp komedin Art!, presskonferensen var avklarad, instuderingen av manuset inlett.
Hässleholm • Publicerad 19 januari 2011
En stor vit tavla sätter vänskapen på prov i komedin Art! som spelas av Mikael Svensson, Roland Klasson och Fredrik Ekdala.
En stor vit tavla sätter vänskapen på prov i komedin Art! som spelas av Mikael Svensson, Roland Klasson och Fredrik Ekdala.Foto: 

– Men vi fick ställa in allt, eftersom det vara andra som hade rätten att sätta upp pjäsen just då, berättar Mikael Svensson, en av fyra i gruppen Rajm Tajm.

Rajm Tajm är just i den här uppsättningen halverad och i stället utökad med Fredrik Ekdala.

Samma fadäs ska inte upprepa sig, utan den här gången ska allt vara klappat och klart för komedin Art! av Yasmina Reza om tre vänner som utsätts för hårda prov. Richard, spelad av Fredrik Ekdala, köper plötsligt en hiskeligt dyr vit tavla, som absolut har nyanser. Åtminstone är det vad köparen hävdar.

Allan, spelad av Mikael Svensson, blir upprörd över att vännen slängt ut en hel förmögenhet på ett stycke vit skit, utan ram. Torsten, sönderstressad inför ett förestående bröllop och problem med mamma, styvmor och blivande hustru, försöker göra vännerna uppmärksamma på sina bekymmer. Det sista han vill är att hans enda trygghet, vännerna, ska ryka ihop och försöker därför bara hålla med och stryka medhårs.

Den vita tavlan får de tre vännerna att inse att de sedan länge gått varandra rejält på nerverna. Pjäsen spelas i Hedbergshuset.

Inga-Lill Bengtsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.