"Vi tackar alla som röstade"

Det är stor glädje i Vinslöv efter beskedet att orten kommer med på Monopols nya spelplan. Nu planerar man en fest för att fira.
Hässleholm • Publicerad 4 december 2007
Johan Erlandsson och Thomas Jalkling kampanjade för att få med Vinslöv på Monopols spelplan. BILD: TOMMY SVENSSON
Johan Erlandsson och Thomas Jalkling kampanjade för att få med Vinslöv på Monopols spelplan. BILD: TOMMY SVENSSONFoto: 

– Vi är givetvis väldigt glada över placeringen. Det visar att även en liten ort kan göra mycket.

Det säger Johan Erlandsson, kampanjgeneral i Vinslövsföreningen "Plötsligt en förening" som drog igång kampanjen för att få in Vinslöv på spelplanen i den nya versionen av familjespelet Monopol.

– Vi räknade med att komma högt, men en fjärdeplats är väldigt bra. Därför vill jag också passa på att tacka alla som röstade på vår ort och hängde på kampanjen.

Självklart ska vi också fira fjärdeplaceringen, och Johan Erlandsson erkänner samtidigt utan omsvep att man utgick från att man skulle bli en av de 22 svenska städer och orter som skulle få ersätta gatorna på den gamla spelplanen.

– Vi hade bokat Hedbergshuset till annandag jul (26 december). Det är föreningen som bildades efter kultfilmen Plötsligt i Vinslöv, som arrangerar festen då vi kommer att äta gott, lyssna på musik och fira placeringen. Anmälan till festen gör man på vår hemsida.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.