Vinslöv får åter en egen lucia

HÄSSLEHOLM. Nu ska de gamla luciatraditionerna återupptas i Vinslöv. Vinslövsområdet får åter en egen lucia. Den 7 december kommer en av de nio luciakandidaterna, som på annan plats presenteras i dagens tidningen, att koras till 2001- års lucia.
Hässleholm • Publicerad 17 november 2001

– Med hjälp av det tätortsbidrag som Vinslöv får av kommunen, så är det flera föreningar och organisationer som nu står bakom årets luciaarrangemang. Vinslöv har inte korat någon egen lucia på många år, säger Britt-Marie Kaldéus-Gustavsson. I år finns nio luciakandidater som samtliga har anknytning till Vinslövsbygden. Från och med nu och fram till och med julskyltningssöndagen den 2 december har man möjlighet att rösta på de olika kandidaterna. Under julskyltningssöndagen i Vinslöv blir det som vanligt en rad aktiviteter som tomteparad och utdelning av godispåsar, men i år blir det även en presentation av de nio luciakandidaterna och musikunderhållning. Den 7 december kommer årets lucia att krönas i Vinslövs sporthall. Kröningen sker i pausen i handbollsmatchen mellan Vinslöv och Mörrum. För kröningen svarar Inga Häggblad, som på 1970-talet korades till Vinslövs första lucia. Lucia med följe kommer också att framträda vid de luciakonserter som anordnas i Vinslövs kyrka den 13 december. – Den traditionella luciakonserten har i år dubblerats eftersom vi räknar med att det kommer mycket folk. Konserterna börjar klockan 17.30 och 19.30, berättar Britt-Marie Kaldéus-Gustavsson. ewe.nilsson @kristianstadsbladet.se

Av Ewe Nilsson 0451-830 50
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.