Vinslöv rustar för hoppfest

– Vi slår alla tänkbara rekord. Inte mindre än 1124 starter är föranmälda, säger Vinslövsryttarnas ordförande Eivor Andersson.
Hässleholm • Publicerad 24 maj 2005
Mikael "Frasse" Fransson färdigställer ett vattenhinder. Bild: Per Rosenqvist
Mikael "Frasse" Fransson färdigställer ett vattenhinder. Bild: Per RosenqvistFoto: 
Eivor Andersson och Ann-Sofie Hallin färdigställer ett vattenhinder under överseende av Anna Wemlerth på hästen Atman.
Eivor Andersson och Ann-Sofie Hallin färdigställer ett vattenhinder under överseende av Anna Wemlerth på hästen Atman.Foto: 

Vinslövs Ryttarförening rustar sig inför sin största uppgift någonsin då man fredag, lördag och söndag 27–29 maj arrangera nationella hopptävlingar.

– Det är fruktansvärt många som föranmält sig, kommenterar Eivor Andersson. Nu på måndagsmorgonen hade antalet passerat 1100. Det är dubbelt så många som i fjor, och Vinslöv har aldrig förr haft så många deltagare på sina tävlingar. Inte mindre än sju nationer är på plats

– Här kommer OS-ryttare, SM-vinnare. Ja de bästa av både Sveriges och Skånes elitryttare är på plats. Peder Fredriksson som red i svenska OS-landslaget i Aten. Bruce Godin som tävlar internationellt för Nya Zeeland och även var med i OS, men verksam i Sverige och tävlar här för Vinslöv. – Storleken på tävlingarna kräver en stor organisation. Det handlar om 70–80 personer, och vi har många duktiga medlemmar och funktionärer som ställer upp de här dagarna, berättar Eivor Andersson.

– Tävlingarna börjar på fredag kockan åtta och avslutas på söndagseftermiddagen med högsta hoppklassen 1,50. Men det blir långa dagar och på fredagen lär sista klassen inte vara slut förrän vid 21-tiden på kvällen.

– Det är en spännande utmaning. Det finns många fjärilar i magen och man blir säkert ordentligt trött nästa vecka. Det är mycket arbete men blir det bara sol så ska vi nog reda detta. Ryttartävlingar är 70 procent fint väder.

– Vi jobbar varje kväll nu, bland annat bygger vi nytt på hoppbanan. Vi har inte haft någon vattengrav tidigare, men det ska vi ha till helgen.

Jan-Tuve Truedsson

0451-830 50

jan-tuve.truedsson@kristianstadsbladet.se

vinslöv
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.