Annons

Votering om tjänstedirektiv

Oppositionen i Hässleholms kommunstyrelse är inte lika positiva som majoriteten till införandet av tjänstedirektivet i svensk rätt. Därför blev det votering 8–7, då yttrandet till utrikesdepartementet behandlades av styrelsen på onsdagen.
Hässleholm • Publicerad 7 januari 2009

Hässleholms kommun var en av remissinstanserna. Majoriteten menar att en friare marknad för tjänster inom EES-området kommer att leda till bättre konkurrens, lägre priser och större urval. Öppna för svenska företag utomlands och utländska att starta verksamhet i Sverige, vilket kan ge ökad sysselsättning.

Oppositionen skriver i sin reservation att man inte kan acceptera i en förlängning att entreprenörer konkurrerar inbördes med de sociala villkoren för de anställda, och menar att det finns en tydlig koppling mellan anställdas situation och verksamhetens kvalitet. Sverigedemokraternas ledamot yrkade på återremiss med hänvisning till att remissvaret var alltför okritiskt skrivet. Återremissyrkandet röstades dock ner med 14-1. Vid avgörandet stödde sd-ledamoten s och v:s krav på avslag.

Jan-Tuve Truedsson 044-18 55 80
Jan-Tuve Truedsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons