Annons

Ytterligare pengar anslås till Finjasjöbygden

HÄSSLEHOLM. Efter den avslutade idétävlingen om Finjasjöns utveckling, är det nu aktuellt att sammanställa ett utvecklingsprogram som ska fungera som en dokumentation inför framtiden. Eftersom det inte finns några pengar i omställningsbudgeten för detta så tillstyrkte kommunstyrelsens arbetsutskott ytterligare 85000 kronor för att färdigställa utvecklingsprogrammet.
Hässleholm • Publicerad 2 augusti 2001

När det gäller ärendena i övrigt vid arbetsutskottets sammanträde så skulle au ta ställning till om kommunen tillsammans med försvaret ska satsa på ett fordonsmuséum i kommunen. Men ärendet utgick från dagordningen och kommer upp senare. Arbetsutskottet ville också avvakta med ställningstagandet om kommunen ska sälja Ebenesersalen till Katolska församlingen. Innan politikerna tar ställning ska det göras en utredning om uthyrningsfrekvensen när det gäller Ebenesersalen. Angående diskussionerna om ett framtida campingområde inom Hovdala övningsfält, så gav arbetsutskottet i uppdrag till byggnadsnämnden att närmare studera de utbyggnadsmöjligheter som finns. Boende inom Skyrupsområdet har krävt att området, som är klassat som fritidsområde, ska få samma service i form av vägunderhåll, gatubelysningskostnader med mera som de kommuninvånare som bor i vanliga villakvarter. Arbetsutskottet beslöt att studera frågan närmare i samband en eventuell exploatering av Hovdalaområdet. Au tillstyrkte flera fastighetsaffärer som fanns på dagordningen. Således sa man ja till ett kommunalt köp av fastigheten Hydran 3 på Läreda industriområde. Kommunen ska betala 560000 kronor till företaget Kemiträffen AB. Vidare ett kommunalt köp av Gäddastorp 4:5 med drygt 13 hektar mark intill Almaån. Priset för fastigheten är 1650000 kronor. Markområdet är avsett för framtida utbyggnad av bostadsområden. Arbetsutskottet tillstyrkte också köp av fastigheten Terminalen 5. Ett äldre bostadshus med nära 8000 kvadratmeters tom i anslutning till industriområdet. Köpesumman är 275000 kronor och säljare är Linnéa Hall. Vidare ska Hässleholms kommun köpa ett markområde på 21 hektar mellan Sösdala tätort och riksväg 23. Köpeskillingen är 1175000 kronor. En del av markområdet ska användas för de utjämningsmagasin för dagvatten som ska anläggas i Sösdala. ewe.nilsson @kristianstadsbladet.se

Av Ewe Nilsson 0451-83050
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons