Nyheter

Anton Svensson: Både positivt och negativt

Charlie Sjöstrand in – då kan det bli betydligt mindre speltid för IFK Kristianstads ungtuppar på vänstersex: 19-årige Anton Svensson och 20-årige Anton Jönsson.
Nyheter • Publicerad 12 februari 2013

– Den här värvningen kom som en överraskning för mig. Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga. Det känns både positivt och negativt. Men jag förstår klubben, att det kanske behövs om man vill gå långt i ett slutspel, säger Anton Svensson.

Ser du Sjöstrand som en bättre spelare än dig själv och Anton Jönsson?

– Han har åtminstone mer rutin än oss.

Men du och Jönsson hade hoppats få ta hand om vänstersex nu? Är det så man ska tolka dig?

– Ja, det är klart att man hade hoppats på det. Men nu gäller det att ta chanserna när de kommer.

Skånelas tränare Dag Lundin delade nyligen ut en salva till IFK och menade att klubbens konkurrenter har bättre kantspelare.

Är det så, Ola Lindgren?

– Det får du fråga honom om. Vi har unga killar här, som blir bättre och bättre. Vi har inte sämre kantspelare än andra lag. Vi är tillfreds med de spelare vi har och att Sjöstrand nu värvas är inget annat än en ren nödlösning.

Är han aktuell för en fortsättning efter våren?

– Nu tar vi först och främst våren. Jag vill inte utesluta något, men samtidigt inte öppna några dörrar. Det finns inga omöjligheter i handboll.

Vad får ni in med Sjöstrand i laget, Ola?

– Erfarenhet. Rutin, en vana att ha med när allt ska avgöras i vår. Han har ju visat upp sin kvalité i Alingsås.

Och du då, Charlie. Kan du tänka dig att stanna kvar i IFK efter våren?

– Spontant så... varför inte? Det är en bra förening. Jag har ju visat mitt intresse för dem tidigare.

Mats Samuelsson i IFK:s sportteam:

– Vi vill inte lägga så stor press på Anton och Anton, som det blir nu inför slutspelet. Det är därför vi har värvat. Dessutom, får vi en skada till är vi riktigt sårbara.

Johan Jepson:

– Charlie är en bra spelare. Värvningen känns rätt rimlig, det är inte juste att sätta den pressen på Anton och Anton att leverera.

Mikael Hallqvist
Carl-Johan Liljedahl
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.