Nyheter

Claus: Kommer sakna detta

Sista hemmamatchen i grundserien. Då var det nära att känslorna tog överhanden för Claus Kjeldgaard, som fått reda på att han inte längre är välkommen i IFK Kristianstads lagbygge.
Nyheter • Publicerad 9 mars 2013

– F-n vad jag kommer att sakna det här.

Han säger det och tittar ut över åskådarna som har börjat lämna den mäktiga Kristianstad Arena.

Några kvartsfinalmatcher, kanske någon semifinalsmatch... that´s it. Mer blir det inte i Kristianstad för nyårsbarnet.

Beskedet om 27-åringen hade fått klacken och enstaka ur publiken att ta på sig tomteluvor (Santa Claus), något som värmde dansken.

– Jag vet inte var de fick det ifrån. Men det var en kul grej, sådant borde man göra oftare, att hitta på saker. Det var ett riktigt kul stöd för mig, säger Kjeldgaard, som fick göra två mål.

Ett i tomt mål (avslutande 26–21) och ett... ja, vad ska man säga? Ett klassiskt Kjeldgaard-mål. Vansinnigt, vackert och väldigt konstigt. Eller hur ska man annars beskriva underarmsskottet från tio meter, som gick ribba in via Robert Lechte, och detta efter en rusch från försvaret.

– Jag hade ju ett ganska bra läge, men ville först se om jag kunde passa Johan Koch. Sedan dunkade jag dit den. Och träffar jag bara målet finns det ingen målvakt i världen som tar det skottet, säger dansken.

Han fortsätter:

– Men visst, jag borde ha gjort fler. Men jag får ju ingen speltid framåt och då är man rostig. Mina passningar sitter inte, det är något jag får jobba på till slutspelet.

Hans sista i IFK Kristianstad, som bekant.

– Ja, det är det ju... så då kan jag sticka ut hakan och säga vad jag vill. Vi är ett lag för SM-final, det kan du skriva.

Maria Sällberg
Carl-Johan Liljedahl
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.