Nyheter

Emil Hansson representerar IFK när U18-landslaget ska nå EM-slutspel

U18-landslaget kvalar fredag-söndag till EM i Polen i augusti. IFK Kristianstad representeras genom högersexan Emil Hansson.
Nyheter • Publicerad 9 januari 2014

Tidigare har även IFK:s Herman Bosson, Boris Bozic, Oskar Cosmo fått chansen, men nu blir 17-årige Hansson alltså ensam från Kristianstad. IF-spelaren reste till Eksjö i går, tränade under dagen och ställs i dag mot allsvenska Hallby i en träningsmatch.

Sedan börjar allvaret i morgon. Och det blir tuffast tänkbara motstånd direkt. Island klockan 19.00, följt av Grekland 18.00 på lördagen och Moldavien 15.00 på söndag.

– Ja, vi får vår tuffaste match direkt. Jag har fått se Island på video och de har många bra spelare. De blir favoriter, tillsammans med oss. Sedan ska man givetvis inte underskatta de andra lagen heller, säger Hansson.

Mikael Hallqvist
Carl-Johan Liljedahl
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.