GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fansen vill ha kvar Madsen

Supportrarna räddade kvar Herdeiro Lucau. Nu kräver Södra Kurvan att IFK förlänger med Lars Möller Madsen. ”Vi planerar en aktion under matchen mot Hammarby”, säger Pontus Henriksson, ordförande i Södra Kurvan.
Nyheter • Publicerad 12 april 2014
Lars Möller Madsen har hög status bland supportrarna i Södra Kurvan.
Lars Möller Madsen har hög status bland supportrarna i Södra Kurvan.
Foto: 
Foto: 

Under den andra halvleken mot Hammarby i eftermiddag kommer Södra Kurvan att veckla ut en banderoll där man kräver att Lars Möller Madsen får förlängt kontrakt med IFK.

– Vi vill visa var vi står i frågan. Lars är en omtyckt spelare som har mer att ge, säger Henriksson, som hävdar att Madsen kan tänka sig att gå ner i lön för att få stanna.

– Det är vad jag har hört.

Ni tror inte att IFK förlänger med Lars?

– Det är vad vi hört från flera olika källor.

”Jag är smickrad”

Ett rykte som Lars Möller Madsen vill dementera.

– Jag är inte överens med IFK, men jag har heller inte skrivit på för någon annan klubb.

Vad säger du om att Södra Kurvan ska manifestera för att du ska bli kvar?

– Jag har hört om det, men vet inte så mycket mer. Självklart är det smickrande och det är inte utan att man känner sig uppskattad och stolt.

Men nu är det inte fansen som bestämmer?

– Ha, ha...exakt och det är väl tur det. Då skulle inte många spelare få nya kontrakt i klubbarna.

Är du på väg hem till Danmark?

– Ärligt talat så har jag inget konkret anbud därifrån.

Men Hästö har varit i kontakt med dig?

– Det stämmer. Ulf Schefvert (tränaren) ringde och hörde sig för, men mer än så är det inte.

Hästö spelar i allsvenskan. Du har väl större ambitioner än så?

– Jag tycker att jag har mer att ge. Kroppen känns bra och jag tycker jag levererar när jag får chansen. Sedan gör jag väl inte tio mål i varje match, men kollar ni statistiken så ser ni att jag har ganska många assist.

Är du besviken på Ola (Lindgren) att du inte får spela mer?

– Jag tycker att jag har accepterat min roll. Spelar laget bra så finns det ingen anledning att byta.

Men när det går tyngre?

– Då är jag redo, och som sagt...jag tycker att jag bidrar när jag får chansen.

Sportchefen i USA

Sportchefen Mats Samuelsson befinner sig i Kalifornien och är ganska trött på alla rykten som florerar.

– Vi går ut och berättar när en spelare lämnar oss eller när vi har klart med ett nyförvärv, säger Samuelsson som riskerar att missa hela kvartsfinalserien.

– Jag är över och hälsar på vår son, och när jag kommer hem så hoppas jag slippa åka till Eriksdalshallen för en fjärde match.

Förutom Lars Möller Madsen så sitter Johannes Larsson, Herdeiro Lucau och Anton Jönsson på utgående kontrakt.

– Vi pratar med alla fyra, men inget är klart. Det återstår att se hur pusslet inför nästa säsong ska byggas men jag kan säga så mycket att vi tittar brett när det gäller nyförvärv, säger Samuelsson, utan att gå in på några namn.

– Vi ska ha 16 spelare i truppen, och inför den förra säsongen bytte vi fem namn. Till nästa säsong hoppas jag att den siffran ska vara något lägre.

Lars är cool

Pontus Henriksson i Södra Kurvan tycker att det är både trist och en aning märkligt att så många affärer görs upp mitt under slutspelet.

– Så är det inte i fotbollen. De har sina spelarfönster.

Hur tror du Lars tar uppståndelsen?

– Han är cool, men jag hoppas förstås att det ska påverka honom positivt. Att han vill visa att han är värd ett nytt kontrakt, säger Pontus Henriksson.

Lars Möller Madsen har varit en nyckelspelare när IFK tagit sig till två raka SM-finaler och dansken har en go känsla även inför årets slutspel.

– Vi har ett bra lag och när vi spelar på topp så är vi svårslagna.

Känner du att ni har mer press på er i år?

– Visst är det så. Folk förväntar sig att vi ska ta oss till Malmö och SM-finalen, men så enkelt är det inte. De andra lagen har också blivit bättre, inte minst Guif. Men vi ska vara med och utmana om en SM-final, helt klart.

Taner Caliskan och Louise Cronholm
Kristianstadsbladet
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.