Nyheter

”I fjol fick jag ett infall”

HK Malmö, Hammarby eller Redbergslid? IFK Kristianstads kvartsfinalmotståndare kan bli en överraskning för många. ”I fjol fick jag ett infall och ändrade mig i sista sekunden”, säger Ola Lindgren.
Nyheter • Publicerad 8 april 2014
Albin Lagergren med skydd.
Albin Lagergren med skydd.Foto: Foto: Lassde Ottosson
Möllerberg tillbaka. På grund av Albin Lagergrens nässkada är Pär Möllerberg uttagen till kvällens match mot Redbergslid.
Möllerberg tillbaka. På grund av Albin Lagergrens nässkada är Pär Möllerberg uttagen till kvällens match mot Redbergslid.Foto: Foto: Lassde Ottosson

Inför elitseriens sista omgång i kväll handlar mycket av förklarliga skäl om det slutspelsval som sker direkt efter slutsignalen.

För IFK Kristianstads del lär det bli en kvartsfinal mot antingen Malmö, Hammarby eller kvällens motståndare Redbergslid.

Dan Beutler vill helst möta Malmö, men IFK-målvakten lär inte ha jättemycket att säga till om.

– Det är en smaksak, men det går inte att ha en polsk riksdag i omklädningsrummet. Jag gör en bedömning tillsammans med övriga i ledningen, säger tränaren Ola Lindgren om valet av kvartsfinalmotståndare.

Ändrade sig

Nu har Lindgren haft svårt att bestämma sig förr. I fjol hade man kommit överens om att välja Ystads IF i en kvartsfinal, men när det blev IFK-tränarens tur att välja tog han i stället... Alingsås.

– Jag fick ett infall i sista sekunden. Det kändes rätt. Vi hade sagt Ystad, men det hade blivit ett derby och kanske inte handlat så mycket om handboll. Och det gick ju bra...

Fast det var ju rätt tuffa matcher mot Alingsås.

– Ja, med facit i hand kanske det hade varit lättare med Ystad, säger Ola och ler.

Vid seger i kvällens match mot RIK har IFK fortfarande chansen att vinna serien. Samtidigt kan man vid förlust ramla ner till tredjeplatsen. Vilken placering det blir påverkar förstås vilka lag man kan välja mellan.

– Det finns en massa olika scenarier, men jag har en ganska klar bild av hur det kommer att se ut. Det lär väl bli Hammarby, RIK eller Malmö, säger Ola Lindgren.

De flesta jag har pratat med tror att ni kommer att välja Malmö?

– Jaså, jag inte hört någon som tror det.

Vilka passar er bäst då?

– Svårt att säga. Två av lagen, RIK och Hammarby, kommer förmodligen att spela ett offensivt försvar och göra det svårt för oss på det viset. Sedan har vi Malmö som spelar 6–0, vilket kanske passar oss bättre, men de har i stället fler rutinerade spelare.

Valet i arenan

Slutspelsvalet sker efter matcherna i kväll och sänds direkt i SVT Play (som även visar mötet mellan Alingsås och Ystads IF). Åskådarna i Kristianstad Arena kommer också att kunna följa valet på ett eller annat sätt.

– Vi kan tyvärr inte koppla upp SVT Play till jumbo- tronen, men med speakerns hjälp kommer vi att följa valet. Åtminstone om de kör igång valet direkt, det blir svårare om det tar 20 minuter efter slutsignal, säger IFK:s klubbchef Nikolas Larsson.

Taner Caliskan och Louise Cronholm
Robin Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.