Nyheter

IFK-biljetter på väg att bli slutsålda

Vill du gå och se någon av IFK Kristianstads hemmamatcher i vår, men saknar biljett? Då är det nog läge att vakna till. Samtliga sex hemmamatcher i elitserien är nämligen slutsålda eller håller på att sälja slut. ”Vi räknar med en fullsatt arena i de här matcherna”, säger Nikolas Larsson, klubbchef i IFK.
Nyheter • Publicerad 31 januari 2014
Fortsatta publikfester är att räkna med i Kristianstad Arena.
Fortsatta publikfester är att räkna med i Kristianstad Arena.Foto: Foto: Tommy Svensson

Toppmatchen mot Lugi den 1 mars är redan slutsåld.

Matcherna mot Malmö (den 20/2) och Sävehof (26/3) räknar IFK som ”i princip slutsålda”.

– Och sen i resten av matcherna finns det nästan bara ströplatser kvar, det är väl sista seriematchen (den 8/4) mot Redbergslid som det är lite fler biljetter kvar jämfört med övriga matcher, säger Nikolas.

Förra säsongen landade IFK:s publiksnitt i elitserien (slutspelet borträknat) på 4 085 åskådare, men den siffran lär höjas i år.

– Det är väl i stort sett bara EHF-matcherna mot Esch och Stiinta som dragit ned snittet den här säsongen. Men i elitserien har vi haft nära 5 000 i alla matcher, säger Nikolas stolt.

”Skapa en klump”

IFK:s elitseriesnitt den här säsongen ligger på 4 949 och allting talar för att den siffran kommer att utökas ytterligare innan vi kan summera den här säsongens elitserie.

– Vi har skapat någonting fantastiskt här och det framtida jobbet blir att behålla alla och skapa en klump på 4000 åskådare som kommer både i med- och motgång, säger Nikolas.

– Någon gång i framtiden kanske det kommer att gå lite sämre någon säsong och då blir det intressant att se hur publiksiffrorna ligger. Det finns ju flera lag i fotboll i England och Tyskland som oavsett tabellposition alltid har i princip samma höga publiksiffror och det är något att sträva efter i det långa loppet, säger han.

Nöjda med 4 000

Till vårens EHF-matcher mot Pick Szeged (12/2), Nantes (23/2) och Tatran Presov (23/3) finns det lite fler biljetter att slåss om jämfört med elitseriematcherna.

– Vi har sagt att vi är nöjda med publiksiffror runt 4 000 när det gäller EHF-matcherna.

Men i första matchen mot Pick Szeged konkurrerar ni med Tre Kronors första match i OS-hockeyn (mot Tjeckien). Den spelas klockan 18 och ni spelar 19?

– Det kommer säkert att innebära några tapp. Samtidigt är det också intressant när det dyker upp annat som konkurrerar för på så sätt kan man se lite hur vi står oss mot olika så kallade konkurrenter, säger Nikolas.

Maria Sällberg
Marcus Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.