Nyheter

IFK-juniorer klara för SM-slutspel

Det är inte bara IFK Kristianstads A-lag som siktar högt och spänner bågen inför framtiden.
Nyheter • Publicerad 24 januari 2012
Foto: 

Bakifrån fyller ungdomslagen på i ilfart. I helgen blev IFK:s juniorer klara för SM-slutspel – och de kan få sällskap av både A- och B-pojkarna till den stora slutspelshelgen i Norrköping den 23-25 mars.

– Drömmen är att få åka upp med alla tre lagen till Norrköping, och det skulle vara helt fantastisk för IFK Kristianstad som klubb, säger Henrik Alvesson, tränare för IFK:s juniorer.

Som imponerade stort under helgens steg 4-spel i Ystad. De brandgula pojkarna var inte nära att förlora någon av sina tre matcher och vann gruppen i storartad stil. IFK inledde med att besegra Guif med 32–25 på lördagskvällen – här hade linjebjässen Anton Lindskog stor show och stod för 13 mål. Fyra straffmål och sen satte han nio av elva lägen under matchen.

IFK följde upp med att betvinga IFK Ystad i gruppfinalen klockan 9 på söndagsmorgonen. Här följdes lagen åt till 6–6, innan Dino Domazet spikade igen IFK-kassen och IFK kunde rycka till 12–6.

– Efter det var vi aldrig nära att tappa segern, säger Henrik Alvesson.

IFK avslutade med att besegra nollpoängaren Lysekil med 28–23.

Och nu väntar alltså steg 5, där de åtta bästa juniorlagen i Sverige gör upp om den prestigefyllda SM-titeln. Henrik Alvesson har sin uppfattning klar om vilka lag som kommer att göra upp om SM-guldet.

– Jag tror att det kommer stå mellan oss, Sävehof, Aranäs och Redbergslid.

Nytt för i år är att alla SM-slutspel på ungdomssidan kommer att avgöras i Norrköping den 23-25 mars och vill det sig riktigt väl kan IFK Kristianstad ha tre slutspelslag med under denna SM-helg.

Maria Sällberg
Marcus Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.