Nyheter

"Jeppe" växte med Beutler

Ett havererat försvarsspel och ett icke existerande målvaktsspel. IFK Kristianstad släppte in 19 mål i första halvlek. Sedan vände allt. ”Det finns otroligt mycket styrka, substans och kunnande i det här laget”, säger 40-årige målvaktsveteranen Jesper Larsson.
Nyheter • Publicerad 30 januari 2014
Så här ska du göra. 36-årige Dan Beutler instruerar 40-årige Jesper Larsson i paus.
Så här ska du göra. 36-årige Dan Beutler instruerar 40-årige Jesper Larsson i paus.Foto: Foto: Peter Åklundh

Det blev, inte helt oväntat, Jesper Larsson som snodde åt sig en av huvudrollerna när IFK Kristianstad på ett fullständigt osannolikt sätt vände och vann mot H43.

– Som matchen speglade sig var det nog lite lugn och stabilitet som behövdes. Och framför allt räddningar, säger Jesper Larsson.

Och räddningarna kom.

Men det tog tid.

14–19 i paus blev 15–22 i andra halvlek när Ola Lindgren tog timeout. Då hade Herdeiro Lucau och Jesper Larsson bara räddat två skott – tillsammans.

– Vi står ju på hälarna bakåt, men jag är lite väl ivrig när jag kommer in. Och Lucau har ju ingen matchträning alls. Samtidigt visste vi att det inte kunde fortsätta så dåligt, säger ”Jeppe”.

Dan läxade upp duo

Efter den svaga starten fick IFK:s nya målvaktsduo en lektion av skadade Dan Beutler i paus.

– Vad han sa? Att även om det var jäkligt dåligt försvarsspel så var vi alldeles för ivriga i målet. Och det hade han ju rätt i.

Efter Ola Lindgrens timeout vid 15–22 gick IFK ut med ett offensivt försvarsspel där man i princip helt tog bort H43-stjärnan Zoran Roganovic. 

Lyckat drag

Ett minst sagt lyckat drag. Med åtta minuter kvar var IFK ifatt vid 26–26 – och efter det gjorde H43 faktiskt inte fler mål. I stället blev IFK-segern hela sex mål stor.

– Det finns otroligt mycket styrka, substans och kunnande i det här laget. Första halvlek var inte bra, men jag hade varit mer orolig om det hade varit för två år sedan, säger Jesper Larsson, som samlade på sig sex räddningar när IFK vände och vann med 32–26.

I sommar fyller målvakten 41 år, men comebacken i IFK-tröjan har gjort att han har fått blodad tand. Nu utesluter han inte ens en fortsättning mellan stolparna.

– När Dan är med igen kommer jag att gå tillbaka till en mer tillbakadragen roll, precis som bestämt. Men det är kul att vara med och jag kanske inte lägger ner helt, säger ”Jeppe” kryptiskt.

Men kanske är en fortsättning inte helt populärt på hemmafronten.

Dottern Oline, tio år, var nämligen skeptisk till en comeback.

– Hon såg inte så glad ut och sa: ”Pappa, träna mycket då, jag vill inte att du ska spela dåligt”, säger ”Jeppe”.

– Jag förstår henne, men jag tror att hon såg matchen i dag, log han.

Maria Sällberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.