Nyheter

Jerry Tollbring klar för IFK

Sent under torsdagskvällen blev det klart. Rimbo HK:s jättetalang Jerry Tollbring är klar för spel i IFK Kristianstad nästa säsong. 18-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt med elitserieklubben.
Nyheter • Publicerad 27 juni 2014

– Ola (Lindgren, IFK-tränaren) har velat ha en ung och lovande spelare tillsammans med Johan Jepson. Det hade varit lite överkurs med en äldre, etablerad spelare, säger Mats Samuelsson i IFK:s sportteam.

Jerry Tollbring har gjort en lysande debutsäsong i elitserien och blev med sina 175 mål den bästa juniormålskytten i serien genom tiderna.

– Jerry är extremt lovande. Staffan (Olsson, förbundskaptenen) har också bra koll på honom och har sagt att Jerry är den som har kommit längst i den åldern, säger Mats Samuelsson.

Värt att notera är att Jerry egentligen hade förlängt med Rimbo, men det stoppade alltså inte 18-åringen från att ratta på för IFK.

– Var det någon klubb som jag skulle lämna för så var det IFK Kristianstad. Jag kommer få en roll som vänstersexa bakom Johan Jepson, tanken är att jag ska avlasta honom och växa in i en förstaroll under det andra kontraktsåret, säger Tollbring till Norrtelje Tidning.

Han fortsätter:

– Jag vill ha en ny utmaning och IFK Kristianstad är en klubb som vill vara bäst i Sverige och som har en väldigt bra tränare i Ola Lindgren. Och sedan spelade det självklart in att klubben är i elitserien, säger han till samma tidning.

Därmed lämnar Jerry klubben som han spelat i under hela livet.

– Det är klart att det är känslosamt. Jag har varit med på en jäkla resa, men någon gång måste man ta steget om man vill något med handbollen, och det vill jag, säger han till NT-Sporten.

Men IFK-fansen kommer inte att kunna se Tollbring i IFK-tröjan under sommarens beachhandboll i Åhus. 18-åringen har uppgett att han varken kommer att spela med Rimbo eller IFK.

Läs mer i lördagens Kristianstadsbladet.

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
Simon Sjöstrand
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.