Nyheter

Lindgren nära lösning med IFK

IFK har hittat ersättaren till Claus Kjeldgaard. Enligt uppgifter till Kristianstadsbladet är man mycket nära en lösning med HK Drotts Daniel Lindgren. ”Vi har valt att inte kommentera något. Jag vill lägga fokus på rätt saker”, säger Lindgren till Kristianstadsbladet.
Nyheter • Publicerad 13 mars 2013
Näste man till IFK? Allt talar för att Drotts Daniel Lindgren spelar i IFK nästa säsong.
Näste man till IFK? Allt talar för att Drotts Daniel Lindgren spelar i IFK nästa säsong.Foto: STIG-ÅKE JÖNSSON / SCANPIX

En försvarsspelare ut – en annan in.

Claus Kjeldgaard lämnar IFK Kristianstad och ersätts av allt att döma av Drotts försvarschef Daniel Lindgren, 26. Enligt uppgifter till Kristianstadsbladet är det bara en tidsfråga innan parterna bekräftar övergången.

– Det är väl ingen hemlighet längre att Kristianstad är en av klubbarna som har visat väldigt stort intresse. Men vi kör inga kommentarer tills det är klart, sen går vi rätt ut med all information, säger Daniel Lindgren, som vill spela klart grundserien innan något offentliggörs.

”Vill inte veta något”

– Klubbarna har också krav. Jag har sagt till min agent, att nu får du sköta det här, så jag kan sköta mitt på handbollsplanen. Jag vill inte veta något innan slutspelet, säger han.

Övergången är känslig av flera skäl. IFK och Drott riskerar att få möta varandra i slutspelet. Samtidigt är Daniel Lindgren en stor Halmstadsprofil, som Drott gärna vill behålla. 

Men enligt källor nära Halmstadsklubben är Lindgren missnöjd med att i stort sett bara få spela försvarsspel. 26-åringen var för ett par säsonger sedan tongivande både framåt och bakåt, innan han drog på sig en axelskada.

– Det är klart att det hade varit roligt att vara med åt bägge hållen, det är inget snack om det. Nu har det mest blivit att jag fått vara med och rycka in lite i fem mot sex, säger Lindgren.

Skadan är läkt och trots den begränsade speltiden ses Daniel Lindgren som en av Drotts viktigaste spelare. 

Att han kan användas både som vänsternia och mittnia i anfallet gör att han passar in i profilen som IFK söker. 

– Vi vill ha en mittnia som avlastar ”Ollie” (Olafur Gudmundsson), sa sportchefen Mats Samuelsson i måndags.

I HK Drott är man medveten om att Lindgren är att jagat byte.

Jarl Elmgren, sportansvarig i Drotts styrelse:

– Min syn på saken är att vi för diskussioner med honom... Från Drotts sida är han i alla fall inte klar för Kristianstad, säger Elmgren.

Inte heller Mats Samuelsson vill kännas vid att man är nära, eller rent av överens med, Daniel Lindgren.

– Inte vad jag vet.

– Men jag vet att hans agent har sagt att han ärtillgänglig. Det är en spelare som vi tittar på.

Daniel Lindgren igen:

– Alla får veta det när det är helt hundra spikat. Det kan ju finnas överenskommelser mellan klubbarna också...Är Daniel Lindgren rätt spelare för IFK eller vem hade du velat se som ersättare för Kjeldgaard? Diskutera nedan!

Mikael Hallqvist
Robin Nilsson, robin.nilsson@kristianstadsbladet.se
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.