Nyheter

Säger upp avtalet med Sportsground

Fiaskot med webbsändningarna blev för mycket. Kristianstadsbladet har sagt upp avtalet med Sportsground och nu är slutspelet i fara för tittarna. "Vi accepterar inte de här problemen", säger Håkan Ringström, sälj- och produktchef för Digitala Medier.
Nyheter • Publicerad 18 mars 2013
Vännerna Lars och Claus.
Vännerna Lars och Claus.Foto: 

De stora sändningsproblemen från söndagsmatchen Hammarby och IFK Kristianstad har fått konsekvenser.

Sportsground har tagit i med hårdhandskarna och bytt streamingleverantör inför tisdagskvällens webbsända gratismatch mellan VästeråsIrsta och IFK Kristianstad.

Och Kristianstadsbladet har i sin tur sagt upp avtalet med Sportsground.

– Vi tog beslutet efter matchen i söndags. Nu avvaktar vi matchen i morgon och hoppas att det blir en bra sändning, säger Håkan Ringström.

Det som är klart är att tisdagens IFK-match kommer att sändas gratis igen på webben.

Men Sportsground , som har bytt streamingleverantör efter fiaskosändningarna, är satta under hård press.

– Just nu tar vi bara en match i taget. Vi har gjort en drastisk åtgärd och har bytt leverantör. Nu hoppas vi att många tittar och att det blir en bra sändning, säger Peter Gagneus, vd på Sportsground.

Från början var tanken att företaget skulle fortsätta att producera matcher till tittarna även under SM-slutspelet.

Men nu hänger allt på tisdagskvällens match.

Det finns helt enkelt inte utrymme för nya sändningsproblem.

– Är det en fullgod sändning så kommer vi att återuppta diskussionerna inför slutspelet. Annars har vi tyvärr inga sändningar under slutspelet, säger Håkan Ringström helt krasst.

Läs mer: Nya rutiner för att kunna se tisdagens match i Västerås – http://www.kristianstadsbladet.se/handbollstv/article1841447/Har-ar-den-nya-tv-spelaren.html

Mikael Hallqvist
Patrik Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.