Nyheter

Tusen skäl att bli topp-fyra

IFK Kristianstad studsade tillbaka på banan i går efter 34–24 mot Skånela. Med nio matcher kvar till slutspelet blir även ekonomin en snackis.
Nyheter • Publicerad 4 februari 2013

– Att komma fyra i stället för femma och kunna ha en eventuell hemmamatch extra är förstås i första hand en jättefördel rent sportsligt. Men i andra hand så handlar det också om ekonomin, säger IFK:s marknadschef Nikolas Larsson.

Att klubben för andra säsongen i rad är slutspelsaktuell har också förändrat vissa bestämmelser:

När säsongskorten släpptes kunde man köpa till eventuellt slutspel redan tidigt i höstas, något som då var en nyhet.

– Och nu har vi fått in flera åskådare som kommer in och vill uppgradera sina säsongskort till att bli just sådana. Och det går förstås bra om man vill göra det.

Därför blir extra hemmamatcher i ett slutspel inte samma oförväntade penga-chock 2013 utan sprids i stället ut på flera månader.

– En extra hemmamatch skulle ge 200 000 kronor netto i intäkter vid en utsåld arena. Själva hemmamatchen kanske ger 225 000-240 000, men sedan måste vi räkna med 25 000 kronor för en bortamatch som följer med i beräkningen, säger Larsson.

Förre ordföranden Ingvar Lövkvist uppgav i en intervju med Kristianstadsbladet inför slutspelet 2012 (där inga säsongskort gällde) att varje slutsåld hemmamatch skulle ge intäkter på 350 000-400 000 kronor netto.

Mikael Hallqvist
Carl-Johan Liljedahl
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.