Nyheter

Både Hägglund och Odell skulle gå

Flera kristdemokrater har jobbat med en hemlig plan för att få slut på striden mellan partiledaren Göran Hägglund och utmanaren Mats Odell.
Nyheter • Publicerad 11 januari 2012

Båda skulle bort och partisekreteraren Acko Ankarberg föreslås som ny ledare.

Men försöken till försoning, som startade före jul, misslyckades. Varken Odell eller Hägglund hade något intresse av att kliva av, uppger källor för TT.

Populära kommunalrådet Bengt Germundsson som har varit en av de mest frispråkiga kritikerna anser att det nu måste bli ett avslut och han är skeptisk till att skjuta upp beslutet till sommaren.

– Jag tror inte att det skulle vara positivt för partiet i nuläget. Det som kommit fram den senaste veckan är illa nog, säger han.

Däremot vill han att båda kandidaterna ska få redovisa sin vision för partiet vid rikstinget.

Hittills har Odell sagt att det mest handlar olika typer av ledarstil. Men i en debattartikel i tidningen Dagen medger han att det även handlar om politisk kurs, där en "tydligare orientering mot en mer värdeorienterad politik ställs mot status quo i en den allt trängre socialliberala mitten".

Rebecka Sjöberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.