Nyheter

Blottande domare ut ur VM

En internationell handbollsdomare som drog ner brallorna och visade könsorganet för personalen på VM-hotellet i Göteborg, har gripits och anhållits.
Nyheter • Publicerad 21 januari 2011

Nu är han avstängd från resten av VM.

Varför domaren blottade sig för hotellpersonalen framgår inte. Polisen hade på fredagen inga ytterligare uppgifter om vad som hänt.

Domaren greps på torsdagskvällen på hotellet i Göteborg och anhölls senare. Han förhördes, och släpptes enligt åklagaren igen under fredagen.

Brottet rubriceras som sexuellt ofredande.

Klagomålen mot mannen kom från hotellets städerskor som var upprörda över att mannen blottade sig för dem. Städpersonalen klagade hos hotelledningen som ringde polisen, uppger Nyhetskanalen.se

För det internationella handbollsförbundet IHF var domarens agerande en ovälkommen nyhet. Patric Strub, IHF:s tävlingschef, hänvisade under kvällen TT till ett skriftligt meddelande på förbundets hemsida.

Där framgår att IHF:s exekutivkommitte träffades i Malmö för att diskutera frågan och då omgående stängde av domaren från VM. Enligt Nyheterna.se åkte han till Köpenhamn för att där avvakta flyget till sitt hemland.

IHF har nu bett om en rapport från VM-arrangörerna för att avgöra vad som sedan ska hända med domarens fortsatta idrottskarriär.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.