Annons
Nyheter

Fortsatt oro efter mord på fyraåring

Trots 400 förhör efter mordet på en fyraåring i Ljungby saknas genombrott i utredningen. Oron i trakten lever kvar. "Den släpper inte förrän det här är uppklarat", säger Robert Loeffel, infochef vid polisen.
Nyheter • Publicerad 2 november 2011

Ännu håller kommunen i gång sin jourtelefon efter dådet och ett möte på tisdagen i samarbete med Rädda Barnen samlade ett 70-tal deltagare. Oron är fortfarande påtaglig, inte minst bland småbarnsföräldrarna, bedömer polisen.

– Den släpper ju inte förrän det här är uppklarat, säger informationschefen Robert Loeffel.

Annons

Den fyraårige pojken försvann den 16 oktober från en lekplats där han lekte med andra barn. Samma kväll hittades han död i en skogsdunge i närheten.

Polisen inledde tidigt en förundersökning om mord. Den rättsmedicinska undersökningen har bekräftat att han bragts om livet, men dödsorsaken hemlighålls.

Både barn och vuxna har förhörts i utredningen. Polisen har inte kommenterat uppgifter om att ett annat barn skulle kunna ligga bakom fyraåringens död.

Mikael Hallqvist
TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons