GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fotograferades med Kolmårdens vargar

Olle Jönsson, sångare i Lasse Stefanz, fotograferades tillsammans med vargarna på Kolmården till senaste skivomslaget.
Nyheter • Publicerad 19 juni 2012
Olle Jönsson i Lasse Stefanz.
Olle Jönsson i Lasse Stefanz.Foto: 

Varför vargar på skivomslaget?

– Vargen är ett tjusigt djur. Det är väldigt sägenomspunnet och symboliserar frihet. Det var Christer (Eriksson, reds. anm.) som fick ett erbjudande att vi skulle få göra det. Vi tycker att vår musik passar ihop med vargar så vi sa okej.

– Det är häftigt att ha gjort det, jag är stolt över omslaget, det blev vackert.

Hur känns det efter helgens händelse på Kolmården?

– Det som hände är väldigt tråkigt och jag tror inte att jag skulle ha gått in till vargarna i dag. Det var lite blöjvarning när vi var där, jag tänkte att här kan det hända saker. Man måste ju komma ihåg att det är vilda djur, det är inget husdjur som man sitter i soffan tillsammans med.

Har din syn på vargen förändrats nu?

– Nej, det har den inte. Jag tror att debatten kring vargen kommer att bli ännu mer snedvriden än den redan är. Vargen har sin plats i vår fauna, men den ska vara där den hör hemma.

Mikael Hallqvist
Malin Andersson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.