Nyheter

Kronofogden ger Saabhjälp

Konkursförvaltarna jobbar på en långsiktig lösning för Saab Automobile, men för de anställda är problemen akuta. De behöver hjälp här och nu. Kronofogden startar en särskild service för de Saabanställda med råd och hjälp.
Nyheter • Publicerad 2 januari 2012

Arbetsförmedlingen har ett tillfälligt Saabkontor och dit kommer nu även Kronofogden för att hjälpa de som behöver med rådgivning och stöd.

Man behöver inte vara i Kronofogdens register för att få hjälp, försäkrar myndigheten.

När det gäller förhandlingar med de företag som är intresserade av att köpa hela eller delar av Saab, är uppgifterna knapphändiga.

– Jag har inga kommentarer, säger Youngmans svenska ombud Johan Nylén.

Youngman har redan före konkursen begravt mycket pengar i Saab och har fortsatt visa intresse även efter konkursbeskedet.

Samtidigt i Kina kom under nyår smygbilder på resultatet av den Saabaffär som faktiskt en gång genomförts. BAIC köpte tekniken till gamla 9-3 och 9-5 2010 och har nu nått så långt med 9–3:an att det snart blir produktion av det man arbetat fram med hjälp av Saabdelarna.

Modellen heter C70 och ska enligt China Car Times tillverkas i Hubei-provinsen. På de bilder tidningen visar kan man se en väl maskerad bil med tydliga Saablinjer i silhuetten.

Mikael Hallqvist
TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.