Nyheter

Kvinna knivmördad i Österåker

En kvinna hittades död natten till söndagen i ett sommarstuge- och villaområde i Österåker, nordost om Stockholm.
Nyheter • Publicerad 29 januari 2012

Senare greps en man hon hade ett förhållande med. Han misstänks nu för knivmord.

Tidigt under natten uppgav flera poliser att det misstänkta mordvapnet – en kniv – satt i kvinnans kropp när de första poliserna kom till den misstänkta brottsplatsen. Stationsbefälet Nils Fyhr på Roslagspolisen kunde på morgonen inte bekräfta den uppgiften. Han kunde heller inte berätta om något misstänkt mordvapen hittats.

– Det vi kan säga är att kvinnan troligen avlidit av knivskador. Vi tror att hon bragts om livet; att det rör sig om ett knivmord.

Larmet om den döda kvinnan nådde polisen klockan 00.53. Telefonsamtalet kom från en privatperson som hittat hennes kropp. Kring 20 minuter senare greps den misstänkte, en man som mordoffret enligt polisen haft ett förhållande med.

– Men de var inte gifta, säger Nils Fyhr.

Kvinnan hittades i ett sommarstugeområde, som på senare år vuxit med villabebyggelse och där allt fler bor permanent. Men polisen vill inte avslöja om kroppen låg inomhus eller utomhus.

Något motiv till brottet är inte känt, och vid sex-tiden på morgonen hade polisen inte förhört den gripne. Däremot har man hört flera personer som eventuellt kan ha uppgifter om mordet.

Ann-Louise Olander
TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.