Nyheter

Kylan står sig – bäddar för höga elpriser

Efter en ovanligt mild januari har kylan slagit till under månadens sista dagar. Kallast i natt hade Naimakka med minus 34 grader. Och kylan håller i sig. "Åtminstone hela den här veckan", säger Kjell Lund på SMHI.
Nyheter • Publicerad 30 januari 2012
Foto: 

NORRKÖPING. Kallast i natt hade Naimakka med minus 34 grader och i södra Norrland var Åre kallast med minus 24 grader.

I Svealand bet det mest i kinderna i Svanberga i Roslagen där termometern visade minus 18,6 och i Götalands köldhål Horn i Östergötland dalade kvicksilvret till minus 19,6.

– Kylan stannar kvar en bra tid framåt – åtminstone hela den här veckan, säger meteorolog Kjell Lund på SMHI.

De kalla väderprognoserna bäddar för högre elpriser. Samtidigt meddelar Forsmarks kärnkraftverk att reaktor 3 tillfälligt tas ur drift på onsdag morgon för att åtgärda ett läckage i ett av reaktorsystemen.

Mycket kalla väderprognoser bäddar för högre elpriser. Samtidigt meddelar Forsmarks kärnkraftverk att reaktor 3 vid anläggning tillfälligt tas ur drift på onsdag morgon för att åtgärda ett läckage i ett av reaktorsystemen. Reaktorn ska enligt planen kunna startas igen på fredagsmorgonen.

– Det kan leda till tillfälliga toppar av elpriset mot slutet av veckan, säger Faraz Azima, vd för elbytarsajten Elskling.se

Clifford Johansen
TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.