Nyheter

Lömsk halka på väg

I natt är det risk för regn på kalla vägbanor. SMHI varnar för ishalka.
Nyheter • Publicerad 7 januari 2011

– Det är risk att det blir väldigt halt under natten till lördagen, säger Alexandra Ohsson, meteorolog på SMHI.

Det varma regn som kommer in från sydväst under natten till lördagen kan snabbt kylas av och bli till is när det faller på kalla vägbanor. Då kan det snabbt bildas is och därför har en klass 1-varning utfärdats för Skåne.

Regn eller duggregn fortsätter att falla under lördagens förmiddag. På eftermiddagen finns det en chans att droppet upphör en stund innan nästa regnväder drar in.

– Hela lördagen blir mulen, varnar Alexandra Ohlsson.

Men snötäcket krymper under lördagen. En del regnar bort, en del smälter när tempen under dagen kan komma upp i tre, fyra plusgrader.

Söndagen börjar utan regn och det kan faktiskt bli lite soligt framåt dagen, med temperaturer på eller precis ovanför nollstrecket. Mot eftermiddagen finns risk för halka.

Måndag morgon kan också väntas bjuda på väder kring 0 grader. Under måndagen och tisdagen kan det bli en eller annan solig stund.

Ser man till hela Sverige väntas temperaturen ligga på eller strax över det normala.

Mikael Anjou
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.