Nyheter

Man anhållen för mord på 31-åring

En man har anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord på den 31-åriga kvinna som saknats sedan slutet av juli.
Nyheter • Publicerad 5 augusti 2010

- Jag har anhållit mannen på sannolika skäl misstänkt för mord, det är alltså den starkare misstankegraden, säger Niklas Sannerholm, chefsåklagare i Uddevalla.

Mannen nekar till alla anklagelser.

Varför Sannerholm riktar sina misstankar mot mannen vill han ännu inte gå in på, eftersom han anser det kan skada förundersökningen. Men senast lördag måste han begära mannen häktad.

Den 31-åriga kvinnan försvann i förra veckan från sitt hem utanför Stenungsund. I morse hittades hennes bil på en pendelparkering nära hennes bostad.

- Den har bärgats och är tagen i beslag för en teknisk undersökning, berättar Pia Goksöyr, presstalesman på polisen i Västra Götaland.

Polisen har ännu inte hittat några spår av kvinnan eller någon kropp. Sannerholm säger att man hoppas mycket på den tekniska undersökningen av bilen.

Polisen har också gjort en husrannsakan av kvinnans bostad och bland annat beslagtagit flera datorer.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.